Німеччина частково закрила кордони

Читать на русском
Через поширення мутованих штамів коронавірусу німецький уряд вирішив закрити деякі сухопутні кордони та обмежити більшість поїздок з Чехії та Австрії.
Фото: DW

Через поширення мутованих штамів коронавірусу німецький уряд вирішив закрити деякі сухопутні кордони та обмежити більшість поїздок з Чехії та Австрії.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

«Британський» штам коронавірусу виявили вже у 86 країнах – ВООЗМутований штам коронавірусу, який у грудні виявили на території Великої Британії, продовжує поширюватися світом. Нині його виявили вже у 86 країнах світу.

Зазначається, що кордон із обома країнами майже повністю закрили у Баварії. Його дозволено перетинати тільки пасажирам, які працюють у сфері медицини або «критичної інфраструктури».

Окрім того, в'їзд в країну дозволено водіям вантажівок і тим, хто слідує на похорон.

Також між Баварією і Чехією було повністю припинено залізничне і автобусне сполучення.

Нагадаємо, у грудні минулого року в Британії виявили новий, більш заразний штам коронавірусу, який, за попередніми даними, поширювався в країні ще з вересня. Через це десятки країн закрили свої кордони для туристів з Британії та припинили авіаперевезення.

Згодом про нові мутації хвороби повідомили Південно-Африканська республіка, Нігерія, Японія, Бразилія, США та низка інших країн, а у лютому британські медики знайшли в країні ще одну мутацію хвороби, яка «викликає занепокоєння».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: