Вчені назвали особливість «південноафриканської» мутації COVID

Читать на русском
Мутований штам коронавірусу, який у грудні виявили на території Південно-Африканської Республіки, може бути більш стійким до тих антитіл, які входять до складу COVID-вакцин.
Фото з відкритих джерел

Мутований штам коронавірусу, який у грудні виявили на території Південно-Африканської Республіки, може бути більш стійким до тих антитіл, які входять до складу COVID-вакцин.

Про це повідомляє Reuters.

Мутація коронавірусу: коли новий штам COVID-19 може дістатися УкраїниЕксперт переконаний, що мутація коронавірусу є природним процесом, але в Україні немає потужностей його діагностувати.

Зазначається, що, за даними свіжих клінічних випробувань , вакцини від компаній Novavax Inc та Johnson & Johnson виявилися значно менш ефективними у запобіганні захворювання COVID-19 серед учасників випробувань у ПАР, де новий штам вірусу вже широко поширений, у порівнянні з країнами, де ця мутація все ще рідкісна.

Згідно з попередніми даними, вакцина компанії Novavax ефективна на 50% у запобіганні хвороби COVID-19 серед людей у Південній Африці. Це значно менше у порівнянні з результатами досліджень у Великій Британії, де цей показник склав 89,3%.

«Очевидно, що мутації (коронавірусу - ред.) чинять зменшуючий ефект на результативність вакцини», - сказав доктор Ентоні Фаучі, директор Національного інституту алергій та інфекційних хвороб США.

Нагадаємо, у грудні 2020 року в Британії виявили новий, більш заразний штам коронавірусу, який, за попередніми даними, поширювався в країні ще з вересня.

Згодом про нові мутації хвороби повідомили Південно-Африканська республіка, Нігерія та низка інших країн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: