Імпічмент Трампа: у Конгресі закликають засудити експрезидента

Читать на русском
Члени Палати представників американського Конгресу вважають, що Сенат США повинен засудити експрезидента Дональда Трампа за підбурювання до заколоту в рамках процесу про імпічмент.
Фото з відкритих джерел

Члени Палати представників американського Конгресу вважають, що Сенат США повинен засудити експрезидента Дональда Трампа за підбурювання до заколоту в рамках процесу про імпічмент.

Про це повідомляється в заяві з позицією обвинувачення, яку оприлюднила прес-служба юридичного комітету Палати представників.

Трампу оголосили другий імпічмент: у чому звинуватили президента і що буде даліДональд Трамп став першим в історії США президентом, якому Палата представників двічі оголосила імпічмент.

У документі зазначається, що підбурювання з боку Трампа проти влади Сполучених Штатів призвело до порушення процесу мирної передачі влади, і «є найбільш кричущим злочином проти конституції з усіх, які коли-небудь здійснювали президенти».

«Палата представників оголосила імпічмент президенту Трампу не тому, що він робив непопулярні політичні висловлювання. Вона оголосила йому імпічмент тому, що він свідомо підбурював до насильницького заколоту проти держави», - йдеться в заяві.

Нагадаємо, американські конгресмени із Демократичної партії США представили статті щодо імпічменту 45-го президента Сполучених Штатів Дональда Трампа, прибічники якого влаштували 6 січня масові заворушення у Вашингтоні.

Пізніше делегати від американської Палати представників передали резолюцію про імпічмент 45-го президента Сполучених Штатів Дональда Трампа до Сенату США.

Також ми писали, що колишній президент Сполучених Штатів Дональд Трамп відмовився давати свідчення у справі про його імпічмент під час її розгляду в американському Сенаті.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: