Імпічмент Трампа: експрезидент США відмовився давати свідчення

Читать на русском
Колишній президент Сполучених Штатів Дональд Трамп відмовився давати свідчення у справі про його імпічмент під час її розгляду в американському Сенаті.
Фото з відкритих джерел

Колишній президент Сполучених Штатів Дональд Трамп відмовився давати свідчення у справі про його імпічмент під час її розгляду в американському Сенаті.

Про це повідомляє Reuters.

Трампу оголосили другий імпічмент: у чому звинуватили президента і що буде даліДональд Трамп став першим в історії США президентом, якому Палата представників двічі оголосила імпічмент.

Зазначається, що із запитом заслухати 45-го президента у залі виступили представники Демократичної партії у Сенаті. Водночас адвокати Трампа цю ініціативу відхилили.

«Президент не буде давати свідчення в межах неконституційного провадження», – відповіли у команді Трампа.

Окрім того, адвокати експрезидента також назвали такі дії його опонентів «піаром».

Демократи ж вважають, що відмова свідчити лише підтримує й так негативні висновки щодо дій колишнього очільника Білого дому під час заворушень 6 січня у Вашингтоні, під час яких прибічники Трампа захопили будівлю Капітолію.

Нагадаємо, американські конгресмени із Демократичної партії США представили статті щодо імпічменту 45-го президента Сполучених Штатів Дональда Трампа, прибічники якого влаштували 6 січня масові заворушення у Вашингтоні.

Пізніше делегати від американської Палати представників передали резолюцію про імпічмент 45-го президента Сполучених Штатів Дональда Трампа до Сенату США.

Також ми писали, що п'ять адвокатів Дональда Трампа відмовилися брати участь у справі про імпічмент і представляти сторону захисту за 10 днів до початку судового розгляду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: