Ціна нафти у світі найвища за 13 місяців

Читать на русском
У вівторок, 9 лютого, світові ціни на нафту продовжують зростати і на торгах перевищили 61 долар за барель.
Фото - Reuters.

У вівторок, 9 лютого, світові ціни на нафту продовжують зростати і на торгах перевищили 61 долар за барель. Це максимум з січня 2020 року.

Квітневі ф'ючерси на Brent дорожчали на лондонській біржі ICE Futures на $0,49 (0,81%), до $61,05 за барель.

Видобування нафти і газу в Україні: як тривав процес укладання угод про розподіл продукціїКабмін уклав з 8 компаніями угоди про видобування нафти і газу на умовах розподілу продукції. Україна отримає інвестиції і частку від видобутих ресурсів.

Березневі ф'ючерси на WTI на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) зростають на $0,47 (0,81%), до $58,44 за барель.

Як пише S&P Global Platts, аналітики відзначають ознаки відновлення попиту на нафту в усьому світі. Імпорт в Китай минулого тижня досяг шестимісячного максимуму. В Індії попит повертається до рівня, який спостерігався до пандемії, завдяки зростанню автомобільного трафіку. Тим часом США в січні стали найбільшим покупцем своєї власної нафти.

Нагадаємо, за минулий тиждень нафта Brent подорожчала на 7,8%, WTI - на 8,9%. Тоді підтримку ринку надали новини про скорочення видобутку Саудівською Аравією і деякими країнами ОПЕК+.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: