Нафта дешевшає через антивірусні обмеження

Читать на русском
Ціни на нафту знижуються в понеділок, 7 грудня, через посилення заходів боротьби з поширенням коронавірусу.
Фото - Reuters.

Ціни на нафту знижуються в понеділок, 7 грудня, через посилення заходів боротьби з поширенням коронавірусу.**

Як свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com, сьогодні на ранок ціна на нафту марки Brent встановлена ​​на рівні 49,06 долара за барель. На час відкриття Brent торгувалася по 49,20 долара за барель, що на 5 центів нижче за рівень закриття торгів ($49,25).

Вартість лютневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $49,08 за барель, що на $0,17 (0,35%) нижче за ціну на час закриття попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на січень на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEX знизилася на $0,19 (0,41%) до $46,07 за барель. Попередні торги по еталонах завершилися на рівні $49,25 і $46,26 відповідно.

За минулий тиждень Brent подорожчала на 2,1%, WTI - на 1,6%.

«Нафта втратила більш ранню перевагу, набрану на новинах про швидкий початок вакцинації, після того як в окрузі Лос-Анджелес було встановлено ще один рекордний показник випадків зараження коронавірусом, а Південна Корея підвищила рівень тривоги», - сказав Едвард Мойя, старший аналітик в OANDA .

Також на ціни вплинуло те, що енергетичні компанії США збільшили число нафтових і газових бурових установок в 11-й раз за 12 тижнів, оскільки виробники відновлюють бурову активність, незважаючи на те, що більшість з них скорочує витрати в цьому і в наступному році.

Тим часом Тегеран дав вказівку міністерству нафти підготувати установки для видобутку і продажу сирої нафти на повну потужність протягом трьох місяців.

Раніше у листопаді ціна нафти зросла до максимуму з березня.

Нагадаємо, Україна і ще 10 країн приєдналися до санкцій ЄС проти ІДІЛ і Аль-Каїди. Зокрема заборонена торгівля нафтою та нафтопродуктами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: