СБУ викрила розкрадання державних нафтопродуктів на 20 млн гривень

Читать на русском
Співробітники Служби безпеки України у Сумській області викрили факт розкрадання сировини найбільшої державної нафтовидобувної компанії на 20 мільйонів гривень.
Фото: СБУ

Співробітники Служби безпеки України у Сумській області викрили факт розкрадання сировини найбільшої державної нафтовидобувної компанії на 20 мільйонів гривень.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

СБУ оприлюднила докази причетності Нескоромного до замовного вбивстваКолишньому першому заступнику голови СБУ Дмитру Нескоромному оголошено про підозру у вчиненні злочину.

За даними досудового слідства, незаконну схему організувала група громадян із Роменського району області, серед яких були особи, раніше судимі за аналогічні злочини. Для відкачування сировини зловмисники регулярно робили врізи у державний нафтопровід.

Незаконно відібрану продукцію учасники оборудки зберігали на облаштованій неподалік «нафтобазі». Після чого викрадену нафту цистернами вивозили у сусідні регіони, де її на підпільних мінізаводах переробляли на пальне для подальшої реалізації.

На Сумщині СБУ викрила розкрадання державних нафтопродуктів на 20 мільйонів гривеньСлужба безпеки України

За попередньою інформацією, за майже рік функціонування схеми фігуранти справи встигли викрасти нафти на близько 20 мільйонів гривень.

Правоохоронці затримали організатора та двох учасників групи відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час чергового врізу. У них вилучено 20 тонн викраденої державної нафти й транспортні засоби, які використовували для її транспортування.

Під час слідчих дій за місцями проживання та роботи зловмисників також виявлено спеціальне обладнання та інші докази незаконної діяльності.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру.

Тривають слідчі дії. Встановлюються інші особи, зокрема посадовці державного підприємства, причетні до протиправних оборудок.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що співробітники СБУ у Борисполі затримали іноземця, який намагався провезти до України півкілограма кокаїну.

Також ми писали, що на початку січня у Закарпатській області співробітники СБУ викрили сепаратиста, який закликав до відокремлення Закарпаття від України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: