Нафта подорожчала до максимуму за рік

Читать на русском
Ціни на нафту у четвер, 4 лютого, зросли після того, як альянс основних виробників ОПЕК вирішив дотримувався політики скорочення видобутку.
Фото - Reuters.

Ціни на нафту у четвер, 4 лютого, зросли після того, як альянс основних виробників ОПЕК+ вирішив дотримувався політики скорочення видобутку.

Крім того, запаси сирої нафти в США впали до найнижчого рівня з березня минулого року, пише Reuters.

Ф'ючерси на нафту марки Brent 0,9%, до 58,97 доларів за барель до 07:41 за Гринвічем, раніше досягнувши максимуму з 21 лютого 2020 року після рішення ОПЕК+. Ф'ючерси на нафту марки WTI зросли в ціні на 1%, до 56,22 доларів за барель після досягнення в середу самого високого рівня розрахунків за рік.

Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) і її союзники (ОПЕК+) розширила свою поточну політику видобутку нафти на засіданні в середу, що є ознакою того, що виробники задоволені, що їх різке скорочення поставок виснажує запаси, незважаючи на невизначені перспективи відновлення у зв'язку з пандемією коронавірусу.

Ринок також підтримали новини про те, що демократи в Конгресі США зробили перші кроки до просування запропонованого президентом Джо Байденом плану допомоги у зв'язку з коронавірусом на суму 1,9 трильйона доларів.

Нагадаємо, за прогнозом Світового банку, світові ціни на нафту 2021 році залишаться близькими до поточних рівнів і в середньому складуть 44 долара за барель, нафта подорожчає до 50 доларів за барель у 2022 році.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: