Армія в цьому році отримає зброї і техніки на 10 мільярдів – Таран

Читать на русском
Збройні сили України у 2021 році зможуть отримати військову продукцію на суму понад 10 млрд гривень.
mil.gov.ua

Збройні сили України у 2021 році зможуть отримати військову продукцію на суму понад 10 млрд гривень. Це стане можливим завдяки виконанню державного оборонного замовлення попереднього року.

Про це заявив міністр оборони Андрій Таран, передає пресслужба відомства у вівторок, 9 лютого.

Експорт озброєння: що та яким державам може продавати УкраїнаПопит на українське озброєння у світі є, консультуватися з міжнародними кураторами все одно доведеться, щоб не потрапити в незручну ситуацію, вважає експерт.

«У 2021 році очікується постачання військової продукції на суму понад 10 мільярдів гривень», - сказав міністр.

Він уточнив, що вже в цьому році ЗСУ отримають 10 млн штук боєприпасів, 3300 ракетно-артилерійських систем, 2700 приладів розвідки і спостереження, понад 320 автомобілів, понад 60 бронетранспортерів і броньованих машин, близько чотирьох десятків безпілотних авіаційних комплексів, шість літаків.

«Профінансувавши та уклавши ще минулого року контракти на суму у понад 10 мільярдів гривень, ми забезпечили партнерів обіговими коштами, що, у свою чергу, з початку року гарантувало безперебійну роботу десятків підприємств оборонно-промислового комплексу, серед яких, наприклад, ДККБ «Луч», ДП ХКБМ ім. О Морозова, ДП «Іскра»», - додав Таран.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський раніше заявив, що армія не перестане бути пріоритетом навіть після досягнення миру.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: