Армія не перестане бути пріоритетом навіть після досягнення миру – Зеленський

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський зазначив, що армія залишиться пріоритетом в Україні навіть після досягнення миру в країні.

Президент Володимир Зеленський зазначив, що армія залишиться пріоритетом в Україні навіть після досягнення миру в країні.

Про це він заявив на урочистих зборах із нагоди 28-ї річниці ЗСУ у четвер, 5 грудня.

Володимир ЗеленськийПрезидент України
Зеленський пообіцяв, що армія стане престижною службоюСказано 30 січня 2019 р.Статус обіцянки: У процесі

«Весь світ бачить, що ми дійсно хочемо миру. Ми не хочемо щодня втрачати кращих українців. Ми обов'язково повернемо наших людей і наші території. Зараз ми досягаємо цього дипломатичним шляхом, але сильне військо робить позицію будь-якої держави впевненішою і міцнішою. На жаль, ми маємо гіркий досвід і знаємо, що може бути, коли країна не готова захищати державні інтереси. Саме тому після досягнення довгоочікуваного миру армія не перестане бути нашим пріоритетом. Тому що це запорука нашого подальшого розвитку, нашої незалежності, права на самостійний вибір нашого власного шляху, яким рухається Україна», - сказав він.

Шлях обману: навіщо Зеленський «ламає через коліно» власну арміюУкраїнська влада обдурила своїх громадян, почавши відведення сил у Золотому на Донбасі неподалік від лінії фронту.

Президент зазначив, що розвиток армії, зміцнення боєздатності та підготовки є пріоритетним.

«Я переконаний, що міцним фундаментом для ЗСУ є декілька дуже важливих речей. Перша річ - це розвиток. Ми не стоїмо на місці, ми зміцнюємо нашу боєздатність і навчання, ми намагаємося не на словах, на плакатах, а на ділі наближати наше військо до стандартів НАТО», – підкреслив Зеленський.

За словами президента, наближення до стандартів НАТО стосується повноцінного реформування всіх сфер оборони, військового управління, логістики, підготовки, озброєння та гідного забезпечення українських військових та їхніх сімей.

Раніше Зеленський підписав закон про модернізацію сержантській служби в ЗСУ.

Також нагадаємо, Зеленський звільнив ексміністра оборони з військової служби.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: