Кравчук заявив про необхідність дзеркально відповідати на обстріли бойовиків

Читать на русском
Українські військовослужбовці на Донбасі повинні дзеркально відповідати на дії російсько-окупаційних військ, відповідаючи на кожен їхній постріл пострілом зі свого боку.
Фото: УНІАН

Українські військовослужбовці на Донбасі повинні дзеркально відповідати на дії російсько-окупаційних військ, відповідаючи на кожен їхній постріл пострілом зі свого боку.

Про це заявив глава української делегації у Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук в ефірі телеканалу «Україна 24».

В МВС заявили про загострення ситуації на ДонбасіВпродовж останнього тижня на Донбасі спостерігається різке загострення ситуації, а процес мирного врегулювання конфлікту не працює.

«Якщо ми подивимося на останні події, то вони очевидні. Вчора і сьогодні вбивають наших солдатів, стріляють, причому вже зі 120-мм мінометів, тобто порушують всі можливі і неможливі домовленості», - зазначив Кравчук.

Він підкреслив, що на такі дії бойовиків необхідно відповідати дзеркально.

«Я скажу свою думку, я б діяв дзеркально: на кожний постріл відповідати пострілом. Не треба вигадувати, що це, провокація чи не провокація. Постріл є постріл. Якщо вони стріляють, відповідати маємо так само. Не треба чекати, поки когось вб'ють чи поранять», - додав глава делегації в ТКГ.

Кравчук також попередив, що окупанти намагаються перетворювати власні провокації на приводи для звинувачення України.

«Вони використовують будь-які можливості, щоб провокації перетворювати на реалії. Тобто звинувачувати Україну, вимагати від України і стріляти в солдатів України. Чому ми повинні спостерігати і робити вигляд, що цього не відбувається? Повинна бути відповідна жорстка реакція в усьому, інакше вони думатимуть, що наші поступки - це ознака нашої слабкості», - підкреслив Кравчук.

Нагадаємо, 6 лютого троє військовослужбовців Збройних сил України на Донбасі підірвалися на вибуховому пристрої, внаслідок чого двоє із них – загинули.

Також ми писали, що російські диверсанти знищують елементи систем відеоспостереження, щоб приховати дії окупантів у «сірій зоні» і уникнути відповідальності за порушення Мінських угод.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: