У штабі ООС розповіли про ситуацію на Донбасі

Читать на русском
Впродовж поточної доби, 6 лютого, проросійські бойовики на Донбасі десять разів порушували умови режиму припинення вогню.
Фото: штаб ООС

Впродовж поточної доби, 6 лютого, проросійські бойовики на Донбасі десять разів порушували умови режиму припинення вогню.

Про це повідомляє пресцентр штабу ООС.

В МВС заявили про загострення ситуації на ДонбасіВпродовж останнього тижня на Донбасі спостерігається різке загострення ситуації, а процес мирного врегулювання конфлікту не працює.

Зазначається, що в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», в передмісті Красногорівки збройні формування Російської Федерації відкривали неприцільний вогонь в бік українських позицій з міномета 120-го калібру та станкових протитанкових гранатометів.

Неподалік населеного пункту Водяне, що на Приазов’ї, російсько-окупаційні війська кілька разів відкривали прицільний вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а біля Пісків – з підствольного гранатомета та стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ», поблизу населених пунктів Новозванівка та Південне збройні формування Російської Федерації здійснили кілька прицільних пострілів по наших позиціях зі стрілецької зброї.

«Внаслідок ворожого обстрілу двоє українських воїнів отримали вогнепальні поранення. Військовослужбовців оперативно доправлено до лікувальних закладів, де їм надається необхідна медична допомога. Стан здоров’я захисників – задовільний», - зазначають у штабі.

Там також додають, що поблизу Луганського противник здійснив дистанційне мінування місцевості біля наших позицій мінами ПОМ-2 за допомогою ручного протитанкового гранатомета.

Нагадаємо, 6 лютого троє військовослужбовців Збройних сил України на Донбасі підірвалися на вибуховому пристрої, внаслідок чого двоє із них – загинули.

Також ми писали, що російські диверсанти знищують елементи систем відеоспостереження, щоб приховати дії окупантів у «сірій зоні» і уникнути відповідальності за порушення Мінських угод.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: