Кравчук припустив проблеми в переговорах щодо Донбасу через «форум» у Донецьку

Читать на русском
На переговорах ТКГ щодо Донбасу буде складно домовитися через нові заяви, які пролунали на так званому форумі в окупованому Донецьку.
фото УНІАН

На переговорах в рамках ТКГ щодо Донбасу буде складно домовитися через нові заяви, які пролунали на так званому форумі в окупованому Донецьку.

Про це заявив глава української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук в ефірі каналу «Україна 24».

Арестович відреагував на «форум» у Донецьку і «доктрину Русский Донбасс»Україна в ТКГ заявила, що так званий форум в окупованому Донецьку і обговорення на ньому доктрини Русский Донбасс - це підрив мінських і нормандських угод.

Як уточнив Кравчук, на «форумі» у Донецьку за участю російських пропагандистів прозвучали тези «матінка Росія, забери нас до себе».

«Ті люди, які представляють ОРДЛО на нашому засіданні ТКГ, такого не кажуть. Вони говорять про те, що Україні потрібно виконувати Мінські домовленості, що потрібно виконувати Нормандські угоди, а про себе вони мовчать. Тобто, вони не говорять, що мова йде про якесь російське державне утворення, як було сказано на цьому пропагандистському шоу», - сказав він.

У зв'язку з цим, пояснює Кравчук, на переговорах щодо Донбасу буде складно домовитися.

«У нас постане питання на наступному засіданні: а кого вони представляють? Росія сьогодні скаже одне, завтра інше, ми вже звикли до такої політики, а мова йде про те, чи стоять представники ОРДЛО, які беруть участь в ТКГ, на таких же позиціях, як їх ватажок і пропагандисти з Росії, чи ні? А якщо у них інша думка - то чия?», - додав він.

Кравчук також зазначив, що у разі, якщо представники ОРДЛО підтвердять позиції, озвучені російськими пропагандистами на «форумі», він звернеться до співголови ОБСЄ в ТКГ Хайді Грау для того, щоб порядок денний був кардинально змінений.

Нагадаємо, РФ відправила трьох своїх пропагандистів на «форум» у Донецьку. МЗС України ініціював для них заборону на в'їзд в країну.

На «форум» в Донецьку і «доктрину Русский Донбасс» раніше відреагував спікер української сторони в ТКГ Олексій Арестович.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: