Сенатори США вимагають запровадити нові санкції проти РФ

Читать на русском
Група американських сенаторів виступає за посилення санкцій проти російського газопроводу Північний потік-2, які планують запровадити для захисту енергетичної безпеки Європи, а також у зв’язку з грубими утисками опозиціонерів в Росії.
Фото з відкритих джерел

Група американських сенаторів виступає за посилення санкцій проти російського газопроводу «Північний потік-2», які планують запровадити для захисту енергетичної безпеки Європи, а також у зв’язку з грубими утисками опозиціонерів в Росії.

Про це вони повідомили у Twitter.

Північний потік-2: які країни за чи проти будівництва газопроводуСША, Україна та ще 7 європейських держав не підтримують будівництво газопроводу, тоді як РФ, Німеччина та 10 країн регіону виступають за його зведення.

Так, сенатор Білл Хагерті зазначив, що адміністрація Байдена повинна продемонструвати Путіну, що його агресивні дії матимуть серйозні наслідки для Росії.

«Фіктивне засудження Путіним опозиційного лідера Олексія Навального не може залишатися чинним. Президент США Джо Байден повинен продемонструвати, що дії Путіна матимуть наслідки, запровадивши примусові двопартійні санкції на підставі Акту про захист європейської енергетичної безпеки проти Nord Stream 2», - підкреслив Хагерті.

Він також підкреслив, що закон про оборонний бюджет США затвердив ці санкції як обов’язкові для подібних ситуацій.

Інший законодавець, Мітт Ромні, заявив, що «сильні лідери не повинні саджати своїх опонентів».

«Спочатку Олексія Навального отруїли, але після того, як це не вдалося, режим Путіна засудив його до ув’язнення за фіктивним судовим розглядом», - підкреслив Ромні.

Він зауважив, що впродовж цього тижня має намір разом з колегами внести законопроєкт, «щоби запровадити санкції проти відповідальних за ці дії».

Нагадаємо, раніше стало відомо, що німецька компанія Bilfinger SE відмовилася від участі в проєкті будівництва російського газопроводу «Північний потік-2» через загрозу санкцій з боку США.

Пізніше посол України в Німеччині Андрій Мельник заявив, що завершення будівництво газопроводу «Північний потік-2» може негативно вплинути на політичний імідж Німеччини у світі та призвести до втрати довіри до цієї країни на міжнародній арені.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: