Отруєння Навального: чи зупинить Німеччина проєкт «Північний потік-2»

Читать на русском
Володимир Воляполітичний експерт

Німецький уряд розглядає можливість припинення будівництва газопроводу «Північний потік-2» в якості реакції на отруєння російського опозиціонера Олексія Навального бойовою нервово-паралітичною речовиною групи «Новачок». У коментарі «Слово і діло» політолог-міжнародник Володимир Воля відзначив, що рішення німецької влади буде залежати від того, чи погодиться Росія провести прозоре розслідування.

«Поки що можуть призупинити. Цей варіант не гарантований, але важливо, що він розглядаються як один із можливих варіантів реагування. Раніше таке питання навіть не порушувалося», – сказав Воля.

Він додав, що таке рішення буде ухвалюватися відповідно до позицій Франції та США.

При цьому політолог зазначив, що на Заході добре розуміють, що до отруєння Олексія Навального причетні російські топ-чиновники.

Макрон у розмові з Путіним підтвердив факт отруєння НавальногоПрезидент Франції Еммануель Макрон в розмові з главою Росії Володимиром Путіним підтвердив факт отруєння російського опозиціонера Олексія Навального.

«Це буде залежати від того, як складатимуться взаємовідносини Росії, Німеччини, Франції та США щодо розслідування цього інциденту. Сьогодні була розмова Макрона з Путіним з приводу отруєння Навального. Макрон особисто заявив, що французька лабораторія підтвердила, що це було отруєння, тому чекаємо, якою буде реакція Росії. Взагалі Захід вимагає, щоб було адекватне, прозоре розслідування, якому можна було б довіряти. При цьому на Заході зберігається точка зору, що без участі людей, причетних до влади, це не могло статися», – пояснив Володимир Воля.

Раніше про можливу зупинку «Північного потоку-2» розповідала канцлерка ФРН Ангела Меркель.

Американський президент Дональд Трамп таке рішення німецької влади підтримав.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: