У ЄС з'явилися «темно-червоні» зони з COVID-19

Читать на русском
Євросоюз додав темно-червоні зони COVID-19. Такий колір буде застосовуватися в районах, де вірус циркулює на дуже високому рівні.
Фото: unian.net

Рада ЄС додала нову категорію обмежень в рекомендації про підхід щодо поїздок в країни ЄС на тлі пандемії COVID-19.

Про це повідомляє пресслужба Ради у вівторок, 2 лютого.

COVID-паспорт або «паспорт вакцинації»: що це і в яких країнах вже видаютьДеякі країни вже почали видавати громадянам паспорт вакцинації. У майбутньому він може бути одним з обов'язкових документів для подорожей. Що це і чим відрізняється від імунного паспорта.

Зокрема, на щотижневій карті, яку публікує Європейський центр профілактики та контролю захворювань, тепер з'явиться новий колір - темно-червоний. Його додадуть до наявних категорій зеленого, оранжевого, червоного і сірого.

Темно-червоний колір будуть застосовувати в районах, де коронавірус циркулює на дуже високому рівні, і де є інші інфекційні штами. Він також буде застосовуватися до районів, де сукупний 14-денний рівень повідомлень про випадки COVID-19 становить 500 або більше на 100 000 осіб.

При цьому через зростання числа інфекцій і поширення нових штамів вірусу велика частина блоку вже зараз знаходиться у «червоній зоні».

Рада ЄС прописала в рекомендаціях, що країни-члени повинні перешкоджати всім несуттєвим поїздкам до червоних і темно-червоних районів. Вони також повинні вимагати від осіб, які подорожують з району, класифікованого як темно-червоний, пройти тест на COVID-19 до прибуття і пройти карантин/самоізоляцію.

Нагадаємо, в Україні в рамках послаблення карантину можуть з'явиться «зелені» і «жовті» зони, крім «помаранчевих».

Минулого тижня Україна розширила список «червоних» країн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: