Пандемія коронавірусу: скільки тестів зробили в Україні та інших країнах світу

Читать на русском

ВООЗ планує оновити правила тестування на коронавірус наступного тижня. МОЗ України вже обговорило з представниками ВООЗ деталі оновлення правил тестування. Передбачається, що до протоколу з тестування введуть швидкі тести на антиген. В Україні станом на кінець літа провели 1 млн 13 тис. 793 ПЛР-тестів. «Слово і діло» пропонує подивитися, скільки тестів провели в інших країнах світу.

В Україні станом на 3 вересня зробили 1 млн 621 тис. 697 тестів, що становить 0,48 тестів на 1 тис. населення.

З початку пандемії Україна пасла задніх за кількістю проведених тестів. Як повідомили в МОЗ, з квітня до липня кількість лабораторій, які проводять ПЛР-дослідження на COVID-19, зросла з 47 до 94. Відтак, показник тестів на ПЛР за добу зріс до 15,5 тис.

Кожна країна дотримується власної стратегії боротьби з пандемією, зокрема й щодо тестування населення. Хтось зважає на рекомендації ВООЗ, хтось їх ігнорує чи вчиняє на власний розсуд.

Найбільше тестів у світі зробили в США, де й рівень захворюваності та смертності досі надто високий. На початок вересня в країні вже було зроблено 83 млн 898 тис. 416 тестів (2,19 на 1 тис. населення).

Цікаво, що в ОАЄ тестування сягає майже 8 тестів на кожну тисячу населення, але в цифровому вираженні це не так вражаюче – 7 млн 177 тис. 430 тестів. Хоча, якщо порівнювати з Україною, то, звичайно, різниця колосальна.

У Німеччині на 1 вересня було зроблено понад 11 млн тестів (1,68 на 1 тис. населення). Індія провела 44 млн 337 тис. тестів, що становить 0,69 на 1 тис. населення.

Найменше тестів на 1 тис. населення наразі зробили в М’янмі (0,03), Мексиці (0,08), Гані (0,04), Фіджи (0,07).

Раніше «Слово і діло» відстежило динаміку захворюваності та етапи запровадження карантину протягом перших 100 днів епідемії коронавірусу в Україні.

Також ми проаналізували, що Кабмін обіцяв на початку карантину і що з цього було зроблено.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: