У МОЗ готові змінити план вакцинації через Зеленського і Шмигаля

Читать на русском
МОЗ може змінити національний план вакцинації від коронавірусу, щоб президент Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Денис Шмигаль отримали щеплення одними з перших.
Фото Слово і діло

Міністерство охорони здоров'я може змінити національний план вакцинації від коронавірусу, щоб президент Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Денис Шмигаль отримали щеплення одними з перших, аби подати приклад іншим українцям.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов в ефірі «1+1» у вівторок, 2 лютого.

COVID-вакцинація в Україні: що обіцяють політикиВолодимир Зеленський, Денис Шмигаль і Дмитро Разумков обіцяють вакцинуватися від коронавірусу власним коштом.

За його словами, президент Володимир Зеленський готовий вакцинуватися, щоб власним прикладом показати, що щеплення важливі і їх робити необхідно.

Степанов упевнений, що це допоможе збільшити відсоток українців, які готові вакцинуватися.

«Треба буде внести зміни в план вакцинації для того, щоб Зеленський, і прем'єр-міністр могли вакцинуватися. Тому що план не передбачає щеплення органів влади. Але я думаю, що ми внесемо ці зміни, щоб підвищити довіру до вакцинації», - зазначив Степанов.

Як відомо, раніше Зеленський і Степанов вже перехворіли на COVID-19. При цьому ВООЗ рекомендувала не вакцинувати вже перехворілих громадян у першу хвилю вакцинації.

Нагадаємо, президент України запевнив, що вакцинація буде безкоштовною.

За даними соцопитування, зробити безкоштовне щеплення готові лише 43% українців. У МОЗ повідомляли, що вакцинація в Україні почнеться не раніше 15 лютого.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: