Вакцинація від коронавірусу буде безкоштовною – Зеленський

Читать на русском
Вакцинація від коронавірусу буде безкоштовною для українців, але при цьому існує можливість створення ринку вакцин для громадян.

Вакцинація від коронавірусу буде безкоштовною для українців, але при цьому існує можливість створення ринку вакцин для громадян.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський, повідомляє Офіс президента.

Він допустив можливість появи в Україні можливості зробити щеплення за гроші, але підкреслив, що ця опція може бути недоступною для всіх через дорожнечу.

Володимир ЗеленськийПрезидент України
Зеленський запевнив, що в Україні не буде дефіциту вакцин від COVID-19Сказано 30 грудня 2020 р.Статус обіцянки: Виконано

«Вакцинація проти COVID-19 в Україні буде безкоштовною. Це саме та турбота, це та захист, яку має надати держава громадянину під час пандемії, від якої страждає весь світ. Не знаю, скільки буде коштувати вакцина в приватних лікарнях, але для більшості українців ця профілактика може вдарити по гаманцю. А вакцина проти COVID-19 - не те, на чому має заробляти держава», - сказав Зеленський.

На нараді з президентом міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що незабаром відомство розповість громадянам, як отримати вакцину від коронавірусу. За його словами, уряд має кошти, щоб покрити всі потреби по вакцинації в перший місяць кампанії.

Раніше в МОЗ назвали терміни отримання перших вакцин COVAX.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: