МОЗ планує до вересня провести чотири етапи вакцинації від COVID-19

Читать на русском
До вересня 2021 року МОЗ має намір пройти 4 етапи вакцинації від коронавірусу. До цього часу відомство розраховує отримати всі погоджені дози вакцини.

До вересня 2021 року МОЗ має намір провести 4 етапи вакцинації від коронавірусу. До цього часу відомство розраховує отримати всі погоджені дози вакцини.

Про це заявив голова парламентського комітету з питань здоров'я нації Михайло Радуцький в ефірі телеканалу Україна 24.

«МОЗ сподівається, що ці перші чотири етапи ми пройдемо до вересня. І всі вакцини, які ми очікуємо, мають надійти до вересня. За COVAX ми маємо 8 млн доз, 1,9 млн - це квота SinoVac. Зараз тривають переговори із Novavax і AstraZeneca поза COVAX. Всього Україна має отримати 15 млн доз», - сказав він.

За словами Радуцького, вакцинація українців почнеться вже менш ніж через 2 тижні. МОЗ уже почав переговори з компанією Pfizer про реєстрацію її COVID-вакцини в Україні.

«Сьогодні за дорученням МОЗ роблять списки людей, які потрапляють до першої хвилі. Це медики виїзних бригад, медики інфекційних лікарень. Паралельно роблять списки другої черги, це вже лікарі, військовослужбовці, все це є на сайті Міністерства охорони здоров'я», - додав нардеп.

Раніше в Києві за добу зафіксували 161 хворого на коронавірус.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: