Президент Чехії назвав Навального «російським націоналістом»

Читать на русском
Російський опозиціонер Олексій Навальний, який зараз перебуває під арештом у Росії, не є справжнім борцем за демократію в своїй країні. Його скоріше можна назвати російським націоналістом.
Фото з відкритих джерел

Російський опозиціонер Олексій Навальний, який зараз перебуває під арештом у Росії, не є справжнім борцем за демократію в своїй країні. Його скоріше можна назвати російським націоналістом.

Про це заявив президент Чехії Мілош Земан в ефірі радіостанції Frekvence 1.

Росія після Путіна: чому Україні потрібно тримати порох сухимНавіть якщо президентом Російської Федерації стане Олексій Навальний, Україні розслаблятися зарано.

За словами Земана, Навальний насправді лише прикидається політиком, який виступає проти режиму президента РФ Володимира Путіна.

«Він підтримував анексію Криму, брав участь у ряді націоналістичних маршів і, по-третє, підтримував сталінські депортації чеченців, так що ж він за борець за демократію? Я думаю, що він російський націоналіст», - сказав президент Чехії.

У березні 2014 року, коли Росія окупувала Крим, Навальний заявив, що дії режиму Путіна на півострові, на його думку, - це не геополітика, а «особиста помста» лідера Росії всьому українському народу, який своєю революцією подав поганий приклад росіянам.

У листопаді 2019 року Навальний заявив з приводу Криму, що «фарш назад не провернути». За його словами, анексія півострова була незаконною, але там вже 2 млн осіб з російськими паспортами.

Нагадаємо, 31 січня у десятках російських міст почалися акції протесту на підтримку затриманого раніше опозиціонера Олексія Навального. Їх минулого тижня анонсували у команді опозиціонера.

Впродовж дня російські силовики затримували учасників демонстрацій, зокрема, до їх рук потрапила дружина Навального Юлія. Наразі відомо про понад 5 тисяч затриманих.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: