Країни G7 закликали Росію звільнити Навального і затриманих протестувальників

Читать на русском
Міністри закордонних справ країн Великої сімки і верховний представник ЄС засудили арешт російського опозиціонера Олексія Навального у Москві, а також висловили стурбованість затриманнями протестувальників в РФ.
Фото: flickr.com / Lajos Antal

Міністри закордонних справ країн Великої сімки і верховний представник ЄС засудили арешт російського опозиціонера Олексія Навального у Москві, а також висловили стурбованість затриманнями протестувальників в РФ.

Про це йдеться у спільній заяві дипломатів.

У документі зазначається, що глави МЗС країн G7 та представник ЄС закликали Росію дотримуватися своїх національних та міжнародних зобов’язань і звільнити всіх затриманих.

«Ці події підтверджують постійну негативну тенденцію скорочення простору для опозиції, громадянського суспільства, правозахисників і незалежних голосів у Росії», - заявили дипломати.

Крім того, міністри і верховний представник ЄС обурені тим, що Навального заарештували у зв’язку з судовими постановами, які Європейський суд з прав людини в 2017 році визнав довільними і необґрунтованими.

«Ми, міністри закордонних справ G7, закликаємо російську владу до негайного і беззастережного звільнення Навального. Ми як і раніше твердо прихильні до Конвенції про заборону хімічної зброї, а також продовжуємо підтримувати демократію, верховенство закону і права людини в Росії», — підкреслили дипломати.

Нагадаємо, російський опозиціонер Олексій Навальний прилетів до московського аеропорту «Шереметьєво» з Берліна 17 січня. Одразу після приземлення його затримали на прикордонному контролі.

Проти політика порушили справу про розкрадання, йому загрожує до 10 років в'язниці. Раніше сам опозиціонер заявляв, що вважає своє затримання в Москві неможливим.

23 січня по всій Росії пройшли акції протесту на підтримку Навального, під час яких силовики затримали близько 3,2 тисячі демонстрантів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: