У Росії розпочалися акції протесту, є затримані

Читать на русском
У десятках російських міст почалися акції протесту на підтримку затриманого раніше опозиціонера Олексія Навального. З самого ранку силовики почали затримувати їх учасників, нині відомо про 261 затриманого демонстранта.
Фото з відкритих джерел

У десятках російських міст почалися акції протесту на підтримку затриманого раніше опозиціонера Олексія Навального. З самого ранку силовики почали затримувати їх учасників, нині відомо про 261 затриманого демонстранта.

Про це повідомляє ОВД-Інфо.

Росія після Путіна: чому Україні потрібно тримати порох сухимНавіть якщо президентом Російської Федерації стане Олексій Навальний, Україні розслаблятися зарано.

При цьому найбільше затримань у Владивостоці - 96 осіб. 44 людини затримали в Красноярську. 23 в Новокузнецьку, 22 в Новосибірську, 21 в Іркутську.

У Хабаровську вранці вже 9 затриманих. По 7 осіб затримали в Петропавловську-Камчатському, Улан-Уде і Барнаулі. 5 осіб затримано в Читі, 3 в Якутську. По два затриманих в Томську, Кемерово і Находці.

У Південно-Сахалінську, Пермі, Санкт-Петербурзі, Єкатеринбурзі, Уфі, Москві, Березниках, Челябінську, Благовєщенську, Омську і Іжевську вже є по 1 затриманому протестуючому.

Опозиційні активісти оголосили про проведення акцій 31 січня в підтримку Олексія Навального. У більшості великих міст Росії стартували протести, в Москві закрили станції метро.

Нагадаємо, російський опозиціонер Олексій Навальний повернувся до Росії 17 січня, одразу після завершення курсу лікування та реабілітації у Німеччині, куди політик потрапив після отруєння у серпні. Він прилетів літаком із Берліна до московського аеропорту «Шереметьєво». Одразу після приземлення його затримали на прикордонному контролі.

Політика звинувачують у розкраданні коштів, йому загрожує до 10 років позбавлення волі. Нині він знаходиться під арештом.

23 січня у Росії пройшли масштабні протести на підтримку Навального. У відповідь на заклики демонстрантів звільнити опозиціонера, силовики розпочали затримання мітингарів. Всього до рук прибічників режиму Путіна потрапило понад 3,2 тисячі протестувальників.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: