У Кремлі відреагували на протести через Навального

Читать на русском
Прессекретар Путіна Дмитро Пєсков вважає, що на протести на підтримку опозиціонера Олексія Навального вийшло мало людей.
фото РІА Новини

Прессекретар російського президента Володимира Путіна Дмитро Пєсков вважає, що на протести на підтримку опозиціонера Олексія Навального вийшло «мало людей».

Про це він сказав в інтерв'ю для передачі «Москва. Кремль. Путін», пише російська служба ВВС.

У Навального анонсували нові акції протестуКоманда російського опозиціонера Олексія Навального, якого заарештували на 30 діб, оголосила про проведення нових акцій протесту. Вони відбудуться на наступних вихідних.

«Зараз будуть багато говорити, що на незаконні акції вийшло багато людей. Ні, вийшло мало людей, багато людей голосують за Путіна. І багато людей голосували за поправки до конституції. Якщо цифри порівняти, то зрозумієте, наскільки це мало людей, хоча це теж громадяни Росії», - заявив Пєсков.

Він також дав відповідь посольству США у Росії, яке розкритикувало дії влади РФ під час розгону мітингів.

«Звичайно, це некоректні публікації (у в Twitter - ред.). І, звичайно, вони побічно є абсолютним втручанням у наші внутрішні справи. Тобто, побічно це є прямою підтримкою порушення закону Російської Федерації, підтримкою несанкціонованих акцій. Якби наше посольство так само вчинило, коли заворушення були в Сполучених Штатах, а вони там тривають, то, напевно, це викликало б певне відчуття дискомфорту у Вашингтоні», - додав прессекретар Путіна.

Нагадаємо, у Росії 23 січня пройшли акції на підтримку російського опозиційного політика Олексія Навального. Приводом став арешт опозиціонера, який повернувся з Німеччини.

Правозахисники повідомили про рекордні затриманнях - 3592 людини. Затримували і дружину Навального Юлію, проте пізніше відпустили.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: