Радбез ООН проведе неформальне засідання через ситуацію з Навальним

Читать на русском
Рада Безпеки Організації Об’єднаних Націй 3 лютого проведе неформальне засідання для того, щоб обговорити ситуацію з заарештованим у Росії опозиціонером Олексієм Навальним.
Архівне фото

Рада Безпеки Організації Об’єднаних Націй 3 лютого проведе неформальне засідання для того, щоб обговорити ситуацію з заарештованим у Росії опозиціонером Олексієм Навальним.

Про це із посиланням на власні джерела повідомляє DW.

Країни G7 закликали Росію звільнити Навального і затриманих протестувальниківМіністри закордонних справ країн Великої сімки і верховний представник ЄС засудили арешт російського опозиціонера Олексія Навального у Москві, а також висловили стурбованість затриманнями протестувальників в РФ.

Зазначається, що обговорення пройде в закритому форматі, офіційна тема - спроба отруєння Навального в 2020 році. Деякі члени Радбезу, імовірно, ініціюють обговорення і поточного стану політика.

Неформальний статус заходу передбачає, що будь-який член Ради може висловлюватись і пропонувати теми для обговорення, а Росія не може цьому перешкодити.

Нагадаємо, 20 серпня 2020 року російському блогеру та антикорупціонеру Олексію Навальному стало зле в літаку, який летів із Томська в Москву. Він втратив свідомість.

Після кількох днів лікування у Росії, його перевезли в клініку Берліна. Німецькі лікарі заявили, що Навального отруїли речовиною з групи «Новачок» (хімічна зброя, розробкою якої займається Російська Федерація). Виявилося, що до отруєння Навального причетні восьмеро співробітників ФСБ Росії.

17 січня, після завершення курсу лікування та реабілітації у Німеччині, Олексій Навальний повернувся до Росії. Він прилетів літаком із Берліна до московського аеропорту «Шереметьєво». Одразу після приземлення його затримали на прикордонному контролі.

Політика звинувачують у розкраданні коштів, йому загрожує до 10 років позбавлення волі. Нині він знаходиться під арештом.

23 січня у Росії пройшли масштабні протести на підтримку Навального. У відповідь на заклики демонстрантів звільнити опозиціонера, силовики розпочали затримання мітингарів. Всього до рук прибічників режиму Путіна потрапило понад 3,2 тисячі протестувальників.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: