У РФ почалися мітинги на підтримку опозиціонера Навального

Читать на русском

У Росії 23 січня проходять протесту на підтримку затриманого російського опозиціонера Олексія Навального. Силовики затримують мітингуючих.
t.me/breakingmash

У містах Росії в суботу, 23 січня, почалися анонсовані раніше акції протесту на підтримку затриманого російського опозиціонера Олексія Навального. На мітингах чергує «ОМОН», людей затримують, а також забирають на автозаках.

Про це повідомляє DW.

Так, перші акції «Свободу Навальному» стартували в Хабаровську близько 13:00 за місцевим часом (5:00 за Києвом). При цьому ще до початку мітингів поліцейські затримали журналістів YouTube-каналу RusNews на площі, де вони чекали, поки зберуться люди.

Пізніше на акцію вийшли близько 700 осіб. Люди на площі стали водити «протестні хороводи» під новорічні пісні і пройшлися містом. Після цього силовики почали їх затримувати.

Поліцейські з мегафонами заявили, що акція не узгоджена з владою, і зажадали від її учасників розійтися.

За інформацією каналу ОВС-Інфо в Twitter, силовики діють грубо. Повідомляється також про побиття:

«Серед затриманих виявилася жінка з інвалідністю II групи, а в одному з автозаків затримані повідомляють про побиття учасника акції», «затримані в ОП № 6 Хабаровська повідомляють, що їх били палицями».

Як повідомляють Telegram-канали Baza і Mash, крім Хабаровська акції пройшли в Південно-Сахалінську, Владивостоці, Благовєщенську, Іркутську, Хабаровську, Комсомольську-на-Амурі, в Якутську, Магадані.

При цьому затримання вже зафіксовані в Південно-Сахалінську (в тому числі одного журналіста), Якутську, Хабаровську, Владивостоку і Іркутську. Крім того, у Владивостоці спостерігаються проблеми з інтернетом.

Нагадаємо, російського опозиціонера Олексія Навального затримали 17 січня на паспортному контролі, коли він прилетів з Берліна до Москви. На наступний день його засудили до 30 діб арешту - до 15 лютого.

Прихильники Навального оголосили масові акції протесту по всій країні на 23 січня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: