Зеленський відповів на критику закону про референдум

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський прокоментував реакцію окремих політичних сил на прийняття закону про народовладдя.
Фото: Efrem Lukatsky / AP

Президент України Володимир Зеленський прокоментував реакцію окремих політичних сил на прийняття закону про референдум.

Відповідну заяву президента оприлюднила пресслужба ОПУ в суботу, 30 січня.

Рада ухвалила закон про референдум: хто з нардепів провалив обіцянкиОПЗЖ провалила програмну обіцянку ухвалити закон про всеукраїнський і місцевий референдуми. Кілька членів фракції Слуга народу також не виконали обіцянку.

«Найбільше на цьому тижні вразило, як багато страху з'явилося у деяких політиків і їх «партійних» коментаторів від нашого закону про референдум. Зовсім не у суспільства, а саме у політиків. Знаєте, чому вони так бояться референдуму? Все банально. Це їх ключовий страх перед людьми», – заявив Зеленський.

Президент висловив думку, що така реакція – це «страх перед неминучістю тих змін, які відбулися у 2019 році».

«Коли дуже солідні діячі і діячки після десятиліть «царювання» у високих кабінетах моментально опинилися..без влади і впливу», – додав президент.

«Зараз вони живуть тільки однією цинічною надією, що нібито можна відігратися і знову зібратися «клубом старих друзів» на печерських пагорбах, щоб вирішувати все в державі для власної вигоди і не питаючи у суспільства. А якщо народ має реальний інструмент референдуму, то такі діячі насправді не можуть бути впевненими ні в чому», – зазначив Зеленський.

За його словами, референдум – це інституційна зброя людей, щоб відсікати те, що не відповідає інтересам суспільства. І обирати те, заради чого повинна працювати держава.

«Ми дали людям реальну можливість здійснювати вирішальний вплив на владу. І не на один раз, а назавжди. І скористатися цією можливістю народ може в будь-який момент. Тому, друзі-політики, звикайте. Вам тепер завжди доведеться враховувати, що останнє слово буде не за вами, а за суспільством», – підсумував Зеленський.

Нагадаємо, Верховна рада 26 січня ухвалила закон про референдум у другому читанні.

Пізніше стало відомо, що представники «Європейської солідарності» планують оскаржити прийняття закону в Конституційному суді. Про це, зокрема, заявила нардеп від «Європейської солідарності» Іванна Климпуш-Цинцадзе в ефірі телеканалу «Прямий».

«Слово і діло» докладно розбиралося, які питання можна виносити на розгляд на референдум, а які залишилися під забороною.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: