Як нардепи голосували за закон про референдум

Читать на русском

Верховна рада ухвалила в другому читанні закон про народовладдя через всеукраїнський референдум. На референдум можна виносити питання змін до Конституції (в I, ІІІ та XIII розділи), питання загальнодержавного значення, скасування окремих норм або закону. Також передбачена можливість провести референдум за народною ініціативою. «Слово і діло» пропонує подивитися, як в парламенті голосували за закон.

Закон Володимира Зеленського підтримали 255 народних депутатів, 58 виступили «проти», 40 – утрималися, 22 – не голосували.

Закон про референдум підтримали фракція Слуга народу, група Довіра і позафракційні депутати.
Голосування за закон про референдумСлово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

Фракція «Слуга народу» дала чітко 226 голосів «за», 2 депутати не голосували, 18 – були відсутні. Також у повному складі «за» голосувала група «Довіра», ще 9 голосів дали позафракційні депутати.

В «Опозиційній платформі – За життя» 15 нардепів голосували проти ухвалення закону, 7 – утрималися, 13 – не голосували і 9 – були відсутні. Більшість депутатів від «Батьківщини» утрималися під час голосування.

«Європейська солідарність», за винятком трьох відсутніх нардепів, голосувала проти закону про референдум. У групі «За майбутнє» 11 депутатів утрималися, 6 – не голосували, 7 – були відсутні. У «Голосі» 17 нардепів виступили «проти», 3 – були відсутні.

Як депутати голосували за законопроєкт у першому читанні можна подивитися тут.

Нагадаємо, раніше «Слово і діло» розібралося, що передбачає президентський законопроєкт про референдум.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: