Закон про продаж землі може бути скасований на референдумі – Стефанчук

Читать на русском
Закон про продаж земель сільськогосподарського призначення, який повинен відкрити в Україні ринок землі, може бути скасований через всеукраїнський референдум.
Фото: Global Images Ukraine

Закон про продаж земель сільськогосподарського призначення, який повинен відкрити в Україні ринок землі, може бути скасований через всеукраїнський референдум.

Про це заявив перший віце-спікер Верховної ради Руслан Стефанчук в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера».

Закон про референдум: які питання можна виносити на розгляд, а які лишилися під забороноюЗа допомогою референдуму народ може скасовувати закони, але не має права втручатися в питання податків, амністії та бюджету.

У відповідь на запитання про можливість скасування закону через всеукраїнський референдум, Стефанчук зазначив, що це обов’язково станеться, якщо більшість громадян підтримають таке рішення.

«Рішення референдуму є обов'язковим для кожного органу державної влади. Крапка», - додав Стефанчук.

Нагадаємо, 26 січня Рада схвалила у другому читанні законопроект про всеукраїнський референдум. Документ підтримали 255 нардепів.

Також зазначимо, що на інфографіці «Слово і діло» можна подивитися, що передбачає закон про ринок землі, який запрацює з 1 липня 2021 року.

Окрім того, «Слово і діло» розібралося, як буде діяти новий порядок державної реєстрації земельних ділянок та що зміниться для власників землі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: