Платну вакцинацію проводитимуть паралельно з державною – Шмигаль

Читать на русском
Паралельно з державною вакцинацією в Україні проводитиметься комерційна. Перші партії вакцини мають надійти в Україну не пізніше лютого.
Фото: pravda.com.ua

Паралельно з державною вакцинацією в Україні проводитиметься комерційна. Перші партії вакцини мають надійти в Україну не пізніше лютого.

Про це прем'єр-міністр Денис Шмигаль розповів в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна».

За його словами, уряд зараз веде переговори з шістьма виробниками вакцини. Вони проходять фінальну стадію клінічних досліджень.

«Ми є учасниками всесвітньої ініціативи COVAX, а також зверталися до всіх наших партнерів про необхідність постачання перших партій вакцини як можна швидше. Зараз можу стверджувати, що ці переговори дали свій результат – у України буде вакцина не пізніше лютого», – зазначив Шмигаль.

Прем'єр додав, що зараз є можливість вибрати з трьох вакцин. Вони, швидше за все, будуть у перших партіях поставки.

«Як тільки вакцини за прискореною процедурою будуть зареєстровані в Україні, комерційні підприємства негайно отримають можливість завозити ці вакцини в Україну. Далі – це вже питання до таких компаній, вони також ведуть свої переговори та укладають договори. Я переконаний, що це будуть паралельні процеси з державною вакцинацією», – пояснив Шмигаль.

Нагадаємо, вакцинація українців від коронавірусу розпочнеться з другої половини лютого. Щеплення робитимуть препаратами Sinovac і Pfizer.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: