Держава зацікавлена у безоплатній вакцинації українців – Ляшко

Читать на русском
Українцям не потрібно буде звертатися до приватних структур для того, щоб зробити щеплення проти коронавірусу за власний рахунок  - держава зацікавлена в безплатній вакцинації всіх верств населення.
Фото з відкритих джерел

Українцям не потрібно буде звертатися до приватних структур для того, щоб зробити щеплення проти коронавірусу за власний рахунок - держава зацікавлена в безплатній вакцинації всіх верств населення.

Про це розповів головний санітарний лікар Віктор Ляшко у коментарі телеканалу «Україна 24».

Вакцинація від COVID-19: який план має Україна та інші держави світуУ Британії хочуть до вересня вколоти хоча б одну дозу COVID-вакцини кожному дорослому, в Чехії – до вересня прищепити близько 60 відсотків дорослого населення.

«Сьогодні держава зацікавлена зробити щеплення безоплатно для всіх верств населення. Тому на перших етапах не потрібно розглядати можливість щеплення за власні кошти у приватних структурах, оскільки ми зацікавлені й маємо ресурс викуповувати всю вакцину, яка буде потрапляти або матиме можливість потрапити на ринок України», - зазначив Ляшко.

Він також підкреслив, що можливість вакцинуватися за власний рахунок, у найкращому випадку, з’явиться в українців не раніше другого півріччя 2021 року.

Ляшко додав, що уряд робить усе можливе, щоб вакцинувати громадян віком від 18 років безоплатно двома дозами вакцини.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що вакцинація населення від коронавірусу розпочнеться з другої половини лютого - очікується постачання 910 тисяч доз вакцин.

Також ми писали, що у ЄС мають намір створити механізм, який надасть можливість поділитися вакцинами від коронавірусу з менш забезпеченими країнами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: