ВАКС продовжує досліджувати докази у справі Одеської ТЕЦ

Читать на русском
Антикорупційний суд продовжує досліджувати письмові докази за обвинуваченням колишнього арбітражного керуючого держпідприємства.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд дослідив ще два томи письмових доказів у кримінальному провадженні за обвинуваченням колишнього ліквідатора ПАТ «Одеська ТЕЦ» Євгена Лахненка у розтраті коштів.

Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«28 січня у Вищому антикорупційному суді відбулось чергове судове засідання у справі стосовно колишнього арбітражного керуючого ПАТ «Одеська ТЕЦ», обвинуваченого у розтраті коштів товариства на суму понад 28 млн гривень. За результатами розгляду долучено та досліджено 2 томи матеріалів», – інформує прокуратура.

Як повідомляють у САП, наступне засідання заплановане на 19 лютого.

За даними слідства, обвинувачений, призначений у грудні 2015 року керуючим санації ПАТ «Одеська ТЕЦ», навесні 2016 року в порушення вимог законодавства, що регулює діяльність на ринку природного газу України, уклав договір між Одеською ТЕЦ та ХК «Енергомережа» про постачання природного газу. Детективи НАБУ встановили, що ця компанія не мала технічної можливості виконати поставку, натомість кошти за договором в розмірі 28 млн грн від Одеської ТЕЦ отримала.

Нагадаємо, НАБУ повідомило Лахненку про підозру. Пізніше, суд відпустив його під заставу, а також заарештував землю підозрюваного. Раніше ексліквідатор Одеської ТЕЦ відпрошувався у слідства на відпочинок до Таїланду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: