Суд заарештував землю екс-ліквідатора Одеської ТЕЦ

Читать на русском
У Національному бюро ініціювали арешт землі екс-ліквідатора Одеської теплоелектроцентралі, підозрюваного в розтраті.

Суд наклав арешт на земельну ділянку колишнього арбітражного керуючого ПАТ «Одеська ТЕЦ» Євгена Лохненка, підозрюваного в розтраті 28 мільйонів гривень.

Таке рішення ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Світлана Кушнір, повідомляє «Слово і Діло».

Детектив у клопотанні про накладання арешту вказував, що Лохненко володіє земельною ділянкою загальною площею 0,49 га. У Національному бюро просили накласти арешт на землю з метою збереження для запобігання можливості відчуження й майбутньої можливої конфіскації майна.

Як відомо, 27 вересня детективи НАБУ повідомили екс-ліквідатору Одеської ТЕЦ про підозру. За даними слідства, підозрюваний, призначений у грудні 2015 року керівником санації ПАТ «Одеська ТЕЦ», навесні 2016 року з порушенням вимог законодавства, що регулює діяльність на ринку природного газу України, уклав договір між Одеською ТЕЦ та ХК «Енергомережа» про постачання природного газу. Детективи НАБУ встановили, що ця компанія не мала технічної можливості виконати поставку, натомість кошти за договором у розмірі 28 млн грн від Одеської ТЕЦ отримала.

Пізніше суд не взяв Лохненка під варту, а визначив запобіжним заходом заставу в 525 тисяч гривень.

Раніше НАБУ розслідувало розтрату коштів Одеської ТЕЦ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: