Екс-ліквідатор Одеської ТЕЦ відпрошувався на відпочинок до Таїланду

Читать на русском
Колишньому арбітражному керуючому Одеської теплоелектроцентралі не дозволили з'їздити на відпочинок до Азії.

Суд не відпустив на відпочинок до Таїланду колишнього ліквідатора Одеської ТЕЦ Євгена Лахненка, якого детективи НАБУ підозрюють у причетності до розтрати 28,42 мільйона гривень.

Таке рішення ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вадим Сенін, повідомляє «Слово і Діло».

Адвокат Лахненка вказував, що його клієнт має потребу у відновленні стану здоров'я, тому хоче виїхати на відпочинок до Таїланду. Однак рішенням суду про запобіжний захід екс-ліквідатору Одеської ТЕЦ заборонено залишати межі Києва без дозволу детектива, прокурора або суду. Водночас адвокат підозрюваного просив суд дозволити його клієнту з'їздити до Таїланду й надав судді відмову НАБУ у від'їзді Лахненка за кордон.

Вислухавши доводи захисту, суддя Сенін відмовив у задоволенні клопотання. На його думку, ризик переховуватися від правоохоронців не зник, а досудове розслідування в цій справі триває.

Як відомо, 27 вересня детективи НАБУ повідомили екс-ліквідатору Одеської ТЕЦ про підозру. За даними слідства, підозрюваний, призначений у грудні 2015 року керівником санації ПАТ «Одеська ТЕЦ», навесні 2016 року з порушенням вимог законодавства, що регулює діяльність на ринку природного газу України, уклав договір між Одеською ТЕЦ та ХК «Енергомережа» про постачання природного газу. Детективи НАБУ встановили, що ця компанія не мала технічної можливості виконати поставку, натомість кошти за договором у розмірі 28 млн грн від Одеської ТЕЦ отримала.

Пізніше суд не взяв Лахненка під варту, а визначив запобіжним заходом заставу в 525 тисяч гривень. Також суд наклав арешт на його землю.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: