Підозрюваний екс-ліквідатор Одеської ТЕЦ залишився без обов'язків

Читать на русском
Дія запобіжного заходу підозрюваного в розтраті коштів Одеській теплоелектроцентралі завершилися до розгляду клопотання про їх продовження.

Суд не встиг розглянути клопотання про продовження обов'язків колишньому ліквідатору Одеської теплоелектроцентралі Євгену Лахненку до закінчення терміну їх дії.

Про це йдеться в ухвалі Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в документі, 21 листопада начальник другого відділу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максим Кравченко подав клопотання про продовження обов'язків підозрюваного, а саме прибувати на першу вимогу; не відлучатися з Києва без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування зі свідками; здати на зберігання закордонні паспорти й носити електронний засіб контролю. Дія обов'язків Лахненка закінчувалися 26 листопада, проте суд зміг розглянути клопотання лише 14 грудня. У зв'язку з цим прокурор Кравченко подав заяву про залишення без задоволення клопотання.

Суддя заяву задовольнив.

За даними слідства, підозрюваний, призначений у грудні 2015 року керівником санації ПАТ «Одеська ТЕЦ», навесні 2016 року в порушення вимог законодавства, що регулює діяльність на ринку природного газу України, уклав договір між Одеською ТЕЦ та ХК «Енергомережа» про постачання природного газу. Детективи НАБУ встановили, що ця компанія не мала технічної можливості виконати поставку, натомість кошти за договором у розмірі 28 млн грн від Одеської ТЕЦ отримала.

Нагадаємо, екс-ліквідатор Одеської ТЕЦ відпрошувався на відпочинок до Таїланду, але суд його не відпустив. Також суд заарештував землю Лахненка. Раніше суддя визначився із заставою для екс-ліквідатора Одеської ТЕЦ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: