Суд повернув САП обвинувальний акт щодо екс-ліквідатора Одеської ТЕЦ

Читать на русском
Антикорупційні правоохоронні органи вказали в акті ще одного фігуранта справи, якому про підозру не повідомляли.

Суд повернув Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі обвинувальний акт щодо колишнього ліквідатора Одеської теплоелектроцентралі Євгена Лахненка, обвинуваченого у розтраті коштів.

Таке рішення ухвалила колегія суддів Суворовського районного суду міста Одеси під головуванням Миколи Шкуренкова, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор САП просив призначити до розгляду вказаний акт. Своєю чергою сторона захисту вказувала, що в тексті обвинувачення містяться висновки про те, що Лахненко вчинив ймовірне правопорушення разом із ще однією особою, який наразі не обвинувачується разом із ним.

Вислухавши обидві сторони, судді погодилися з позицією захистку. Колегія вказала, що екс-ліквідатор Одеської ТЕЦ обвинувачується у скоєнні кримінального правопорушення разом із іншою особою, але остання за невідомих причин у зазначеному обвинувальному акті до кримінальної відповідальності не притягується, обвинувальний вирок щодо нього відсутній, а також відсутні відомості щодо виділення щодо цієї особи матеріалів в окреме провадження. Тому судді вважають, що прізвище іншої особи треба прибрати з акту.

Водночас судді задовольнили клопотання САП про продовження обов'язків Лахненку. Так, на нього поклали такі обов'язки: прибувати за вимогою; повідомляти про зміну своїх місць проживання та роботи, а також утримуватися від спілкування із свідками.

Нагадаємо, Лахненко раніше залишався без обов'язків. Також він відпрошувався на відпочинок до Таїланду. Раніше суд заарештував землю екс-ліквідатора Одеської ТЕЦ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: