Динаміка обстрілів сил ООС: 137 порушень режиму припинення вогню у січні

Читать на русском

У січні не було жодного дня без обстрілу українських позицій бойовиками в зоні проведення ООС, хоча офіційно перемир’я триває й надалі. Якщо у грудні зафіксували 218 порушень режиму припинення вогню, то з 4 по 28 січня сталося 137 обстрілів. «Слово і діло» пропонує подивитись динаміку обстрілів у січні 2021 року.

У січні внаслідок обстрілів позицій ООС бойовиками двоє українських бійців загинули і шестеро зазнали поранень.
Динаміка обстрілів сил ООС у січні 2021Слово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

137 обстрілів українських позицій зафіксували з 4 по 28 січня 2021 року в РНБО та Інформаційно-аналітичному центрі нацбезпеки України. Внаслідок ворожих атак двоє українських бійців загинули і шестеро зазнали поранень.

На початку січня щодня в середньому було по 4-5 обстрілів, хоча на Різдво та наступного дня бойовики гатили по наших позиціях, зокрема й з мінометів 120 калібру, по 8-9 разів.

11 січня близько 15.30 внаслідок обстрілу російсько-окупаційних військ у районі Пісків загинув український військовослужбовець. Загалом тоді ворог атакував 10 разів.

Зазначається, що українська сторона СЦКК задіяла координаційний механізм – висунула вимогу щодо припинення вогню та направила ноту до СММ ОБСЄ.

Наступного дня бойовики здійснили 11 обстрілів, з використанням мінометів 82-калібру, внаслідок чого один український військовослужбовець був поранений.

14-15 січня поранень зазнали ще двоє наших бійців.

21 січня від населеного пункту Красногорівка окупанти відкривали вогонь з автоматичного і станкового гранатометів і стрілецької зброї, здійснивши 7 обстрілів. Крім того, неподалік Мар'їнки і Красногорівки українські захисники виявили проліт двох ворожих безпілотників типу «квадрокоптер», які перетнули лінію розмежування. Обидва БПЛА були придушені засобами РЕБ.

Того дня в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» від кулі ворожого снайпера загинув один український боєць.

Про факт порушення режиму припинення вогню Українська сторона СЦКК повідомила представників ОБСЄ.

Раніше «Слово і діло» відстежило динаміку обстрілів сил ООС в грудні, коли було зафіксовано 218 порушень режиму припинення вогню з боку бойовиків.

Також ми писали, що стали відомі втрати ЗСУ на Донбасі за 2020 рік.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: