Стали відомі втрати ЗСУ на Донбасі за 2020 рік

Читать на русском
Внаслідок бойових дій на Донбасі у минулому році загинули 50 військових Збройних сил України, ще понад 3 сотні українських захисників отримали поранення.
Фото з відкритих джерел

Внаслідок бойових дій на Донбасі у минулому році загинули 50 військових Збройних сил України, ще понад 3 сотні українських захисників отримали поранення.

Про це з посиланням на Міністерство оборони України повідомляє «Радіо Свобода».

Динаміка обстрілів сил ООС: 218 порушень режиму припинення вогню у грудніПротягом грудня в зоні ООС побільшало обстрілів порівняно з листопадом. Дев’ятеро наших бійців поранені.

«Кількість військовослужбовців ЗС України, які загинули за період проведення бойових дій під час ООС з початку 2020 року, становить 50 осіб. Кількість військовослужбовців ЗС України, які отримали поранення за період проведення бойових дій під час ООС з початку 2020 року, становить 339 осіб», - йдеться у повідомленні.

У ньому також зазначається, що з інших причин, окрім бойових, під час Операції Об’єднаних сил протягом минулого року померли 79 українських військових.

Загалом, за даними Міноборони, у ході проведення спершу антитерористичної операції, згодом – ООС проти російських гібридних сил на Донбасі з 2014 року загинули 2 665 військових Збройних сил України, поранено 10 152.

Кількість «інших загиблих (померлих)» військових ЗСУ, за заявою відомства, становить 1 168 людей.

Нагадаємо, раніше в Міноборони повідомили, що бойовики в ОРДЛО активізували бойову підготовку.

Також ми писали, що впродовж 2020 року проросійські бойовики на Донбасі втратили близько тисячі осіб вбитими і пораненими, з них понад 400 – небойові втрати з початку режиму припинення вогню.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: