НАБУ завершило розслідування справи ексголови Чернівецької облради

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку завершили досудове розслідування у кримінальному провадження про хабар екскерівнику облради.
Іван Мунтянфото: «Слово і діло», Олег Новіков

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідування справи за підозрою колишнього голови Чернівецької обласної ради Івана Мунтяна в одержанні неправомірної вигоди.

Про це повідомляє пресслужба САП.

«Прокурорами САП ухвалено рішення про завершення досудового розслідування та відкриття матеріалів у справі, досудове розслідування в якій здійснювали детективи НАБУ, стосовно голови Чернівецької обласної ради, якого було викрито на отриманні 180 тисяч доларів неправомірної вигоди», – інформує прокуратура.

Як повідомили у САП, на сьогодні матеріали справи відкрито підозрюваним та їхнім захисникам. Після ознайомлення з матеріалами обвинувальний акт буде скеровано до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті.

За даними НАБУ, Мунтян висловив мешканцю міста Чернівці Юрію Кушніру прохання надати неправомірну вигоду в сумі 200 000 доларів. Таку суму він просив нібито за передачу одній із підконтрольних цьому мешканцю фірм у довгострокову оренду цілісного майнового комплексу Чернівецького обласного комунального підприємства «Бальнеологічний санаторій «Брусниця». Детективи нібито мають інформацію про отримання Мунтяном 180 000 дол. неправомірної вигоди від цього мешканця.

Нагадаємо, суд відпустив голову Чернівецької облради під 10 млн грн застави. Суд також відпустив під 5 млн грн заставу бізнесмена Кушніра.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: