Суд продовжив обов'язки підозрюваного голови Чернівецької облради

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання прокурора про продовження обов'язків відстороненому керівник облради.
Іван Мунтянфото: «Слово і діло», Олег Новіков

Суд продовжив до 3 червня дію обов'язків відстороненого голови Чернівецької обласної ради Івана Мунтяна, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють в одержанні неправомірної вигоди.

Про це повідомляє пресслужба САП.

«3 квітня за клопотанням прокурора САП Вищий антикорупційний суд продовжив процесуальні обов'язки, покладені на голову Чернівецької обласної ради, підозрюваного в отриманні неправомірної вигоди за сприяння в передачі в оренду оздоровчого комплексу. Так, дії обов'язків продовжено в рамках досудового слідства - до 3 червня», – інформують у прокуратурі.

Як відомо, суд відпустив голову Чернівецької облради під 10 млн грн застави. Також на нього поклали низку обов'язків: прибувати на першу вимогу; повідомляти про зміну місця проживання та/або робити; не відлучатися з місця проживання без дозволу; утримуватися від спілкування зі свідками та іншим підозрюваним; здати на зберігання закордонні паспорти і носити електронний браслет.

За даними НАБУ, Мунтян висловив мешканцю міста Чернівці Юрію Кушніру прохання надати неправомірну вигоду в сумі 200 000 доларів. Таку суму він просив нібито за передачу одній із підконтрольних цьому мешканцю фірм у довгострокову оренду цілісного майнового комплексу Чернівецького обласного комунального підприємства «Бальнеологічний санаторій «Брусниця». Детективи нібито мають інформацію про отримання Мунтяном 180 000 дол. неправомірної вигоди від цього мешканця.

Нагадаємо, суд також відпустив під 5 млн грн заставу бізнесмена Кушніра.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: