Справа голови Чернівецької облради: бізнесмена відпустили під заставу

Читать на русском
Антикорупційний суд відпустив під заставу підприємця, який нібито надав хабара керівнику Чернівецької облради.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і Діло»

Суд відпустив під 5 млн грн застави бізнесмена Юрія Кушніра, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у дачі неправомірної вигоди голові Чернівецької обласної ради Івану Мунтяну.

Таке рішення 12 лютого ухвалив Вищий антикорупційний суд, повідомляє із зали суду журналіст «Слово і Діло».

Також на Кушніра поклали наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися з міста Чернівці без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування з підозрюваним та свідками у даному кримінальному провадженні; здати на зберігання закордонні паспорти, а також носити електронний браслет.

За даними НАБУ, Мунтян висловив мешканцю міста Чернівці Кушніру прохання надати неправомірну вигоду в сумі 200 тисяч доларів. Таку суму він просив нібито за передачу одній із підконтрольних цьому мешканцю фірм у довгострокову оренду цілісного майнового комплексу Чернівецького обласного комунального підприємства «Бальнеологічний санаторій «Брусниця». Детективи нібито мають інформацію про отримання Мунтяном 180 тис. дол. неправомірної вигоди від цього мешканця.

Зокрема, під час обшуків детективи вилучили низку документів у Чернівецькій облраді. Додамо, що самого Мунтяна САП просить взяти під варту з альтернативою 15 млн грн застави.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: