ВАКС продовжив слідство у справі голови Чернівецької облради

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув клопотання детектива та прокурора про продовження строку досудового розслідування у справі.
Іван Мунтянфото: «Слово і Діло», Олег Новіков

Вищий антикорупційний суд продовжив до 4 серпня строки слідства у справі за підозрою голови Чернівецької обласної ради Івана Мунтяна у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 27 березня ухвалила слідча суддя ВАКС Катерина Широка, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на трансляцію суду.

Прокурор САП Ігор Щур просив суд продовжити строки слідства ще на 6 місяців, оскільки слідство необхідно провести ще низку слідчих дій. Зокрема, як вказував прокурор, детективи ще мають допитати свідків у справі, які перебували або перебувають за кордоном. До того ж, режим надзвичайної ситуації ускладнює цей процес. Також НАБУ планує провести інші слідчі дії у зв'язку зі складністю правопорушення.

Адвокати Мунтяна та іншого підозрюваного у дачі неправомірної вигоди Юрія Кушніра заперечували проти задоволення клопотання. На їх думку, слідство може завершити всі дії у більш короткі терміни. До того ж, як вони стверджували, майже всі слідчі дії в справі були проведені в 2019 році і лише одна – в 2020 році.

Нещодавно суд відсторонив Мунтяна від посади голови Чернівецької облради.

За даними НАБУ, Мунтян висловив мешканцю міста Чернівці Юрію Кушніру прохання надати неправомірну вигоду в сумі 200 000 доларів. Таку суму він просив нібито за передачу одній із підконтрольних цьому мешканцю фірм у довгострокову оренду цілісного майнового комплексу Чернівецького обласного комунального підприємства «Бальнеологічний санаторій «Брусниця». Детективи нібито мають інформацію про отримання Мунтяном 180 000 дол. неправомірної вигоди від цього мешканця.

Нагадаємо, суд відпустив голову Чернівецької облради під 10 млн грн застави. Суд також відпустив під 5 млн грн заставу бізнесмена Кушніра.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: