НАБУ і САП повідомили про підозру голові Чернівецької облради

Читать на русском

Антикорупційні правоохоронні органи повідомили про підозру керівнику обласної ради, який нібито одержав хабар.
Іван Мунтян

Національне антикорупційне бюро під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру голові Чернівецької обласної ради.

Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

За даними «Слово і Діло», йдеться про Івана Мунтяна.

«За матеріалами НАБУ прокурори САП повідомили про підозру голові Чернівецької обласної ради у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України», – повідомляють у Бюро.

Крім того, детективи НАБУ повідомили про підозру приватному підприємцю у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 369 КК України («Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі»).

За даними слідства, голова Чернівецької облради у липні 2019 року висловив прохання одному з підприємців Чернівецької області надати йому неправомірну вигоду у 400 тисяч доларів за сприяння в передачі в оренду оздоровчого комплексу. Слідство задокументувало, що у період з серпня по жовтень 2019 року частину коштів у сумі 180 тис. дол. голова Чернівецької облради від підприємця одержав.

Отримання неправомірної вигоди головою Чернівецької облради за передачу в оренду санаторію БрусницяNABU

За даними «Слово і Діло», переговори проводилися щодо Чернівецького обласного комунального підприємства «Бальнеологічний санаторій «Брусниця».

Нагадаємо, НАБУ проводило обшуки в Чернівецькій облраді. Пізніше, «Слово і Дело» з'ясувало деталі справи. Недавно суд зняв арешт з коштів Мунтяна.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: