В ОПУ очікують, що у 2021 році економіка буде зростати

Читать на русском
В Офісі президента очікують, що 2021-й буде роком економічного зростання України. Це, зокрема, пов'язано з новим президентом у США і отриманням вакцини.
фото з відкритих джерел

Економіка України у цьому році почне відновлюватися завдяки позитивним тенденціям на зовнішніх ринках і монетарній політиці НБУ.

Таку думку висловив радник президента з економічних питань Олег Устенко, передає прес-служба Офісу президента 24 січня.

Хиткий баланс: як зміниться українська економіка у 2021 році2021-й стане роком відновлення для української економіка від наслідків пандемії коронавірусу. Наскільки стабільним буде зростання, та з якими основними проблемами зіткнеться вітчизняна економіка – аналізував Олександр Радчук.

«Якщо говорити взагалі про 2021 рік, ми очікуємо, що це буде рік економічного зростання, рік поступового відновлення і всієї глобальної економіки, і, звичайно, української економіки», - йдеться в повідомленні.

Радник Зеленського відзначив поліпшення ситуації на світових фінансових ринках після інавгурації президента США Джо Байдена.

«Це означає, що інвестори, які раніше шукали «тихі гавані», зараз починають шукати можливості для інвестування. Це означає, що Україна, яка знаходиться в групі країн з ринками, що розвиваються, може вже активно конкурувати за ресурс і розраховувати на глобальний візит інвестицій», - зазначив він.

Ще одним додатковим імпульсом для економічного зростання, за словами Устенка, можуть бути держпрограми стимулювання економіки: Велике будівництво, і спорудження великих інфраструктурних об'єктів, оскільки це сприяє появі робочих місць, підтримує українське машинобудування.

«Крім того, є прогноз, що в 2021 році світ вийде з кризи, пов'язаної з пандемією коронавируса. Україна почне отримувати вакцину ... є надія, що це буде реалізовано досить швидко», - підкреслив Устенко.

На думку радника президента, всі ці фактори будуть сприяти виходу української економіки на траєкторію відновлення.

«Відновлювальна траєкторія буде в 2021 році на рівні 4-4,5 відсотка зростання. Можливо, зростання буде навіть більше, якщо вдасться активно залучати в економіку інвестиційний ресурс - і не тільки ззовні, а й усередині країни», - додав він.

Нагадаємо, раніше Світовий банк зробив прогноз щодо зростання світової економіки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: