У Мінекономіки оцінили падіння ВВП у 2020 році

Читать на русском
Падіння ВВП України за підсумками 2020 року очікується у межах прогнозованих тенденцій - до 4,8%. Скорочення ВВП у IV кварталі складе 2,5-3,0%.

Падіння ВВП України за підсумками 2020 року очікується у межах прогнозованих тенденцій - до 4,8%. Скорочення ВВП у IV кварталі складе 2,5-3,0%.

Про це йдеться в огляді Департаменту стратегічного планування та макроекономічного прогнозування Мінекономіки.

Цифри наведені «з урахуванням раніше не прогнозованого запровадження карантину вихідного дня, що не матиме істотного впливу на підсумки року».

Хиткий баланс: як зміниться українська економіка у 2021 році2021-й стане роком відновлення для української економіка від наслідків пандемії коронавірусу. Наскільки стабільним буде зростання, та з якими основними проблемами зіткнеться вітчизняна економіка – аналізував Олександр Радчук.

«З огляду на структурні особливості коронакризи, основний удар припав на малі та середні підприємства (МСП), не зачепивши при цьому фінансової системи (як в кризи попередніх років), що дозволило уникнути фінансової дестабілізації та продовжувати безперебійну діяльність банківської сфери», - йдеться в огляді.

У Мінекономіки відзначили, що на показники 2020 року впливатиме, що частка МСП видів економічної діяльності, діяльність яких підпадала під дію заборони й жорстких обмежень, в загальному обсязі доданої вартості по витратах виробництва є незначною і становить лише 6,2% (у 2019 році).

Нагадаємо, Світовий банк прогнозує зростання світової економіки на 4% за умови масштабної вакцинації.

Також відзначимо, в Мінекономіки назвали рівень падіння ВВП до кінця 2020 року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: