Всесвітній банк зробив прогноз щодо зростання світової економіки

Читать на русском
Всесвітній банк прогнозує зростання світової економіки на 4 відсотки за умови масштабної вакцинації.
фото з відкритих джерел

Всесвітній банк прогнозує зростання світової економіки на 4% за умови масштабної вакцинації.

Про це йдеться в доповіді Світового банку «Перспективи світової економіки» за січень 2021 року.

Хиткий баланс: як зміниться українська економіка у 2021 році2021-й стане роком відновлення для української економіка від наслідків пандемії коронавірусу. Наскільки стабільним буде зростання, та з якими основними проблемами зіткнеться вітчизняна економіка – аналізував Олександр Радчук.

«У 2021 році світова економіка зросте на 4% за умови, якщо розпочате застосування вакцини проти COVID-19 отримає широке поширення протягом усього року», - йдеться в повідомленні.

У той же час, відзначають аналітики, відновлення економіки, швидше за все, буде стриманим, якщо політики не зроблять рішучих кроків для стримування пандемії.

Песимістичний сценарій, при якому інфекція продовжить рости, а розгортання вакцини відкладається, може обмежити глобальне зростання до 1,6% в 2021 році.

ТУ той же час, при сприятливому сценарії з більш швидким процесом вакцинації глобальне зростання може прискоритися майже до 5%.

Прогнозується, що в 2021 році ВВП США виросте на 3,5% після його скорочення на 3,6% в 2020 році. У єврозоні очікується зростання виробництва на 3,6% в цьому році після зниження на 7,4% в 2020 році. Активність в Японії, скоротилася на 5,3% за тільки що завершився рік, за прогнозами, виросте на 2,5% в 2021 році.

Сукупний ВВП країн з ринковою економікою та країн, що розвиваються, включаючи КНР, за прогнозами, виросте на 5% в 2021 році після зниження на 2,6% в 2020 році.

Нагадаємо, в Мінекономіки повідомляли, що ВВП України за підсумком 2020 році впав на 4,8%.

Раніше Світовий банк виділив Україні 300 млн доларів на соцдопомогу через пандемію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: