Зеленський заявив про потребу реформувати ринок соцпослуг

Читать на русском
Після пожежі у Харкові президент Володимир Зеленський виступив за реформу ринку соціальних послуг, зокрема - діяльності госпісів і будинків для літніх людей.
Фото: KHARKIV Today

Після смертельної пожежі в харківському будинку для літніх людей президент Володимир Зеленський заявив, що виступає за законодавче врегулювання сфери надання соціальних послуг в Україні.

Про це він повідомив у коментарі журналістам в Харкові 22 січня після відвідин у лікарні постраждалих під час пожежі, передає «Укрінформ».

Реформи-2021: які зміни в цьому році чекають на УкраїнуВ Україні в 2021 році повинні провести судову реформу, розпочати земельну реформу і завершити децентралізацію.

«Повинна бути реформа глобальна на цьому кейсі, я вважаю..Тому будуть законодавчі ініціативи, повинна бути реформа. Люди можуть отримувати нормальні якісні послуги. Думаю, що як приватні послуги можуть бути, так і комунальні, як би це не звучало, такий ринок справедливих соціальних послуг повинен бути відкритий в Україні», - сказав Зеленський.

Президент зазначив, що такі нелегальні об'єкти як згорілий госпіс дійсно функціонують, люди про них знають. При цьому власники установ податків не платять.

«Принаймні, я вже зрозумів, що люди, в принципі, знають про такі приватні хоспіси. Те, що мені деякі наші колеги з правоохоронних органів сказали, що ніхто не знає про це, думаю, що це не правда, тому що в інтернеті можна зареєструватися, простіше зареєструватися, коштує це на місяць від 5 до 15 тисяч (гривень - ред.)», - додав Зеленський.

Нагадаємо, 21 січня в Харкові сталася масштабна пожежа в будинку для літніх людей. Загинули 15 осіб, 5 постраждали. Кабмін на доручення президента створив спецкомісію для розслідування трагедії.

Глава Нацполіції Ігор Клименко заявив, що ймовірною причиною смертельного пожежі могли стати ремонтні роботи газового обладнання, які проводилися в будівлі.

У Харкові через трагедію 22 січня оголошено жалобу. На місце пожежі сьогодні прибув президент України Володимир Зеленський. Він розпорядився оголосити 23 січня загальнонаціональну жалобу по всій країні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: