ВАКС прискорив передачу до суду справи морської служби

Читать на русском
Антикорупційний суд частково задовольнив клопотання Національного бюро про встановлення строку для ознайомлення з матеріалами досудового розслідування у кримінальному провадженні.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд задовольнив клопотання Національного антикорупційного бюро про пришвидшення передачі до суду справи про зловживання службовим становищем посадовцями Морської пошуково-рятувальної служби.

Таке рішення 19 січня ухвалила слідча суддя ВАКС Оксана Олійник, повідомляє «Слово і діло».

Детектив НАБУ подав до суду клопотання про встановлення строку для ознайомлення з розслідуванням одній із підозрюваних. Як вважає бюро, підозрювана зволікає з процедурою ознайомлення з розслідуванням і тому їй необхідно обмежити термін.

Вивчивши клопотання, суддя задовольнила клопотання частково і обмежила строк до 19 березня.

Раніше НАБУ і САП повідомили про підозру керівництву МПРС. За версією детективів, чиновники МПРС взяли в лізинг у компанії «Теком-Лізинг» сім автомобілів Volkswagen (T6 Caravelle, T6 Kombi, Amarok RANCHO і 4 штуки Amarok RODEO) на три роки без подальшого оформлення права власності. Купівля зазначеної послуги обійшлася Службі в більш ніж 16 мільйонів гривень, у той час як вартість цих автомобілів становить близько 9,7 млн грн. Таким чином, зазначеними діями підприємству завдано збитків.

Як встановило НАБУ, директор КП «МПРС» Віктор Сударев особисто спілкувався з працівниками ТОВ «Теком-лізинг» та ТОВ «Автомобільний Дім» (постачальник автомобілів), ще до оголошення торгів, використовуючи власну електронну скриньку «[email protected]».

Нагадаємо, «Теком-Лізинг» подарувала ці автомобілі морській рятувальній службі. Проте, детективи перевіряють факт того, що МПРС могла компенсувати «Теком-Лізинг» деякі кошти за таке дарування. За даними НАБУ, МПРС за період з травня 2016 року по травень 2017 року перерахувала в якості внесків майже 4 млн грн на рахунки професійної спілки працівників служби, які могли бути використанні для компенсації ТОВ «Теком-лізинг» за втрату основних засобів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: