НАБУ перевіряє чиновників Морської пошуково-рятувальної служби

Читать на русском
Співробітники Антикорупційного бюро перевіряють тендер Морської пошуково-рятувальної служби щодо лізингу мікроавтобусів.
Морська пошуково-рятувальна службафото: «Слово і Діло»

Детективи Національного антикорупційного бюро перевіряють чиновників казенного підприємства «Морська пошуково-рятувальна служба» за фактами можливого зловживання службовим становищем при проведенні тендеру на послуги з лізингу мікроавтобусів і пікапів.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

За версією детективів, чиновники МПРС зловживаючи своїм службовим становищем, здійснили низку дій, спрямованих на одержання хабара третіми особами, а також не забезпечили ефективне використання фінансових ресурсів підприємства. Як відзначають у НАБУ, такі дії виразилися в необґрунтованому залученні послуг з оперативного лізингу автомобілів і мікроавтобусів.

Детектив зазначив, що лізинг семи автомобілів Volkswagen (T6 Caravelle, T6 Kombi, Amarok RANCHO і 4 одиниці Amarok RODEO) на три роки без подальшого оформлення права власності обійшовся Службі в більш ніж 16 мільйонів гривень, у той час як вартість купівлі цих автомобілів складає близько 8 млн грн. Таким чином, зазначеними діями КП «МПРС» завдано збитків в 8 млн грн.

Крім того, в договорі були відсутні розмір, порядок і терміни сплати лізингових платежів. У результаті чого вирішенням цих питань опікувався виконувач обов'язків директора МПРС. В. о. директора МПРС погодив і затвердив здійснення платежів за лізинг, згідно з якими перший платіж становить майже 80% від ринкової вартості автомобілів.

Переможцем зазначеного тендеру є одеська приватна компанія, директором якої призначили Павла Мухіна. Детективи встановили, що він користується абонентським номером оператора «Водафон-Україна» і просили надати тимчасовий доступ до інформації за зазначеним номером.

Суддя задовольнив клопотання.

Нагадаємо, НАБУ отримало доступ до документів «Спецтехноекспорту» щодо контракту з Індією.

Раніше Бюро провело обшук у суді в справі про брехню в декларації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: