Справа Морської рятувальної служби: фірма-фігурант подарувала автомобілі

Читать на русском
Фірма-фігурант справи про автомобілі, взятих у лізинг Морською рятувальною службою, вирішила їх подарувати.
Морська пошуково-рятувальна службафото: «Слово і Діло»

У межах кримінального провадження щодо зловживань посадових осіб Морської пошуково-рятувальної служби фірма-фігурант вирішила подарувати Службі автомобілі, взяті МПРС в лізинг.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру.

«Завдяки злагодженій і наполегливій співпраці прокурорів САП і детективів НАБУ вдалося повернути у власність казенного підприємства «Морська пошуково-рятувальна служба» шість мікроавтобусів і пікапів загальною вартістю понад 8 мільйонів гривень», – відзначили в прокуратурі.

За інформацією правоохоронців, між МПРС і ТОВ «Теком-Лізинг» у вересні 2018 року був укладений договір дарування автомобіля, згідно з яким казенному підприємству передані у власність шість мікроавтобусів і пікапів.

Як відомо, за версією детективів, чиновники МПРС взяли в лізинг сім автомобілів Volkswagen (T6 Caravelle, T6 Kombi, Amarok RANCHO і 4 штуки Amarok RODEO) на три роки без подальшого оформлення права власності. Купівля зазначеної послуги обійшовся Службі в більш ніж 16 мільйонів гривень, у той час як вартість цих автомобілів становить близько 8 мільйонів гривень. Таким чином, зазначеними діями підприємству завдано збитків у розмірі 8 мільйонів гривень.

Нагадаємо, НАБУ почало розслідувати розтрату коштів Морської пошуково-рятувальної служби. Також детективи провели перший обшук, а трохи пізніше ще один у приміщенні фірми-фігуранта.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: